Wat is Fractional Needling?

De Fractional Needle techniek is een effectieve behandeling tegen fijne lijntjes, littekens en harde striae (striae op de bovenbenen). Met een steriele naaldmodule, met 7 kleine naaldjes, worden in korte tijd honderden minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt. Via deze kanaaltjes kan Hyaluronzuur of een andere werkstof dieper in de huid worden gebracht. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof dat tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht in vocht vast kan houden! Zeer belangrijk dus voor het hydrateren van onze huid. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd waardoor de volume in de huid toeneemt, dit geeft een frisse, jongere uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van menselijk hyaluronzuur waardoor er geen allergische reactie kunnen ontstaan.

Wanneer in te zetten?

De Fractional Needle techniek is het meest effectief bij;

  • Fijne lijntjes rond de mond, wangen, hals en decolleté ontstaan door verslapping
  • Littekens
  • Harde striae (striae op de bovenbenen)

 

Fijne lijntjes;

Door de jaren heen verslapt onze huid. Collageen en elastine worden minder aangemaakt en ook de productie van Hyaluronzuur verminderd wat resulteert in fijne lijntjes en verslapping. Er zijn twee verschillende soorten lijntjes/rimpel;

  • Rimpels veroorzaakt door verslapping
  • Mimische rimpels, veroorzaakt door spiercontractie

 

Met de Fractional Needle methode kunnen we alleen de lijntjes behandelen die veroorzaakt worden door verslapping. Dit zijn bijvoorbeeld de lijntjes op de bovenlip, de marionetlijnen (lijntjes van mondhoek naar kaaklijn), verslapping van wangen, kaaklijn en decolleté. De zogenaamde mimische rimpels ontstaan door spiercontractie en zijn daardoor minder goed behandelbaar. Denk hierbij aan de neus-lippen-plooi (lachrimpel),  fronsrimpel tussen de wenkbrauwen en de kraaienpootjes rond de ogen.

Littekens;

Littekenweefsel wordt gekenmerkt door geringe doorbloeding, weinig pigmentatie en stug weefsel. Vaak ziet een litteken er dan ook uit als een lichte vlek met een glans. Haarvaatjes zijn verdwenen en ook de poriën zijn verminderd. De Fractional Needle techniek zet het eigen herstelmechanisme van de huid in werking. De minuscule kleine fractional naalden stimuleren sterk de doorbloeding, vaak lopen de kleine openingen meteen vol met bloed. Het bloed zorgt ervoor dat tijdens het nieuwe genezingsproces allerlei essentiële huidstructuren weer opnieuw worden aangelegd, zoals de haarvaten en de poriën. De opperhuid zal weer gaan functioneren waardoor pigment wordt aangemaakt wat resulteert in een normale huidskleur.

Striae;

Striae ontstaat meestal door te snelle oprekking van de huid. Bijvoorbeeld door snelle groei in de puberteit of tijdens de zwangerschap en kenmerkt zich door witte strepen.

Bij de behandeling van striae maken we onderscheid in harde en zachte striae;

  • Harde striae kenmerkt zich door stevig weefsel dat vaak licht verweven is. Het lijkt meer op hard littekenweefsel. Deze vorm van striae ziet men vaak op de bovenbenen en armen en is goed te behandelen met de Fractional Needle.
  • Zachte striae is vaak een kuiltje. Het lijkt net of de lederhuid (een laag in de huid) is gescheurd en dat er zich onder de huid een kleine kloof bevindt, dus een soort lege ruimte. De zachte striae komt vaak voor in de zij en op de borsten. Helaas is deze vorm van striae moeilijk te behandelen met de Fractional Needle.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In de meeste gevallen zijn 4 tot 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Deze behandelingen vinden om de 4 weken plaats. Wilt u het resultaat bijhouden, dan is een behandeling één keer in de 3 tot 6 maanden aan te bevelen.