Magnesium, de derde levensbehoefte Hou uw voorraad op peil en voorkom klachten

zechsalWat doet Magnesium?

Na zuurstof en water is Magnesium de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium zorgt voor meer dan 350 processen in het lichaam. Bij een tekort aan Magnesium kunnen deze processen niet goed worden uitgevoerd en kunnen er lichamelijke en/of psychische klachten optreden.

Magnesiumtekort

Veel mensen hebben ongemerkt een Magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat en niet altijd voldoende divers is. Mensen met onderstaande klachten hebben vaak behoefte aan extra magnesium. Dit geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang. Klachten waarbij Zechsal Magnesium verlichting kan geven zijn;

  • Stress.
  • Reumatische aandoeningen.
  • Spierpijn en kramp (o.a. restless legs).
  • Vermoeidheid en slapeloosheid.
  • Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers.
  • Er zijn ook sterke aanwijzingen dat Zechsal werkt bij hartritmestoornissen, hoofdpijn en depressie.

Waar komt Zechsal Magnesium vandaan?

Zechsal magnesium komt rechtstreeks uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld. Deze bron ligt in Trips Compagnie in Groningen. Het komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. De producten zijn 100% natuurlijk, bevatten geen conserveermiddelen en zijn niet getest op dieren.

Zechsal Deodorant

zechsal-deodorantInnovatieve deodorant gemaakt van natuurlijke werkzame stoffen. Bevat geen parfum en geen aluminiumzouten. De frisse geur wordt veroorzaakt door natuurlijk mentholcomponenten. De deodorant is een roller en gaat lang mee.

 

Zechsal body cream

zechsal-bodycreamZechsal body cream combineert de heilzame werking van puur magnesium met de verzorgende eigenschappen van shea butter.
Speciaal geschikt voor de droge of geïrriteerde huid. Verzorgt de huid optimaal en ondersteunt uw magnesiumbalans.
Bevat magnesiumchloride op niveau van de Dode Zee (ca. 3%) en is hierdoor effectief bij huidaandoeningen. Zechsal body cream is 100% natuurlijk en geproduceerd volgens de BDIH (Duits keurmerk voor natuurlijke, diervriendelijke cosmetica, met eerlijke handel als deelaspect)richtlijnen voor natuurlijke cosmetica.

Zechsal voetenbad

zechsal-voetenbadZechsal badkristallen bestaan uit zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De kristallen lossen uitstekend op in water. De voeten zijn een uitstekend opnamepunt voor magnesium. Daarnaast is een voetenbad ook uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren. Heerlijk voor het slapen gaan!

Dosering en gebruik;
Voor normaal onderhoud van uw magnesiumbalans is het aan te raden om twee keer per week een voetenbad te nemen. Bij gezondheidsklachten kunt u om de dag een voetenbad nemen, bij voorkeur 's avonds voor het slapen gaan. Dosering: 125 gram op ca. 4 liter warm water. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Duur: minimaal 20 minuten, optimaal is een half uur.

Zechsal zuiveringszout

zechsal-detoxEen geweldige combinatie met Zechsal voetenbad of bad. Bij gezamenlijk gebruik versterken Zechsal zuiveringszout en Zechsal magnesium elkaar. Natriumbicarbonaat  vormt een basische buffer in ons bloed. Het zorgt ervoor dat het bloed licht alkalisch blijft (pH 7.36) door zure afvalstoffen te neutraliseren. Natriumbicarbonaat wordt in de volksmond ook wel zuiveringszout genoemd vanwege de zuiverende werking bij het verwijderen van zuren.

Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat naarmate we ouder worden, de hoeveel natriumbicarbonaat in ons bloed afneemt. De afname van de bicarbonaatbuffers begint bij de gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Vanaf deze leeftijd ontstaan ook veel verzuringsklachten.

Dosering en gebruik;
Gebruik 200 gram voor een ligbad (80 a 100 liter water) en 40 á 50 gram voor een voetenbad (ca. 4 liter water). Laat minimaal 20 minuten inwerken.
In combinatie met Zechsal magnesiumkristallen (voetenbad) gebruikt u de helft, dus 100 gram voor een ligbad en 20 gram voor een voetenbad.
Tip: meng eerst de magnesiumkristallen met warm water, voeg daarna pas het zuiveringszout toe. Gelijktijdig toevoegen geeft een reactie waarbij luchtbellen ontstaan en er een verminderde werking kan optreden.