Bindweefsel massage

 

 

 

 

Voor een stralende huid en een jeugdige gloed!

Heb jij last van

 • Rimpels en/of fijne lijntjes
 • Verouderde huid 
 • Verslapte huid
 • Couperose
 • Rosacea
 • Acnelittekens 
 • Verdikte en/of vale huid
 • Stress

Dan kan een Bindweefsel massage of -kuur je helpen om je huidprobleem te verbeteren.

Kennismaken

Ben je nog niet eerder bij MOOI! in uitstraling geweest? Boek dan de eerste keer de ‘bindweefselmassage met intake’ in op het afsprakenformulier, zodat we eerst kunnen bespreken wat jouw wensen zijn. En aan de hand van een aantal gezondheidsvragen kan ik beoordelen of bindweefselmassage geschikt is voor jou. 

Hoe verloopt de bindweefsel massage?

De bindweefselmassage wordt uitgevoerd op decolleté, hals en gezicht. Tijdens de massage worden verschillende massagegrepen gebruikt op de huid, die ieder op hun eigen wijze het bindweefsel stimuleren. Je mag tijdens de massage altijd aangeven of het goed voelt of juist niet, dan kan ik het aanpassen aan jouw huid.

De huid kan na de massage rood zijn en soms warm aanvoelen. Deze reacties zijn normaal en worden veroorzaakt door de stimulatie van het bindweefsel waar ook de bloedvaten doorheen lopen, de bloedvaten worden dus ook gestimuleerd. Deze reacties trekken na een aantal uren weer weg. De eerste keer, met de intake erbij, zal de behandeling ongeveer een uur duren. Vanaf de tweede behandeling duurt een bindweefselmassage ongeveer 45 minuten.

Ga huidverslapping te lijf met bindweefsel massage!

Wat doet een microneedling behandeling met je huid?

fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek waarbij de doorbloeding wordt verhoogd en de stofwisseling wordt geactiveerd. Door de krachten die op het bindweefsel inwerken vermenigvuldigen zich de zogenaamde fibroblasten.

Deze fibroblasten maken o.a. collageen en elastine aan, deze twee eiwitten (collageen en elastine) zorgen voor een stevige en elastische huid. Kortom de huid gaat er jonger en steviger uitzien.

Tevens richt bindweefselmassage zich op het verminderen van spierspanning en het bevorderen van ontspanning.

Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, couperose huid. Met een bindweefselmassage bij couperose bevorder je de stevigheid in de bloedvatwanden zodat de bloedvaten minder verslappen, waardoor couperose minder zichtbaar wordt.

Kuren & Pakketten

Met één behandeling kun je niet echt resultaat verwachten. Je ziet wel verschil, dat zeker maar vergelijk het maar met de sportschool; Als je één keer naar de sportschool bent geweest heb je ook niet gelijk een topconditie, dit moet je opbouwen en heeft tijd nodig. Ditzelfde geldt voor de bindweefselmassage. Als je dus echt resultaat wilt, ga dan voor een kuur of pakket!

Wat klanten zeggen

“Het is een pittige massage die zeker wat doet met je huid”

“Mijn huid heeft weer even een boost nodig, kom maar op met die bindweefselmassage!”

“De massage moet je echt in kuurverband doen, dan merk je pas verschil!”

“Ondanks dat het een stevige massage is, kan ik ook altijd goed ontspannen tijdens de behandeling, heerlijk!”

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de acnebehandelingen.

Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

Blijf op de hoogte!


Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

* indicates required

Intuit Mailchimp

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het beste resultaat behaal je met een kuur. Een kuur bestaat uit 6 behandelingen.

Hoe vaak achter elkaar vindt een behandeling plaats?

De eerste 4 behandelingen vinden elke week plaats. De laatste 2 behandelingen vinden om de twee weken plaats en daarna kun je de kuur onderhouden door elke 4-6 weken een behandeling te boeken.

Is bindweefselmassage pijnlijk?

Het is een pittige massage maar mag zeker niet pijnlijk zijn! Je mag tijdens de massage altijd aangeven of het goed voelt of juist niet, dan kan ik het aanpassen. Als het bindweefsel vrij stevig en strak is, kan het wel wat gevoelig zijn, geef dit dan altijd even aan!

Kan ik een reactie verwachten na de massage?

De huid kan na de massage rood zijn en soms warm aanvoelen. Deze reacties zijn normaal en worden veroorzaakt door de stimulatie van het bindweefsel waar ook de bloedvaten doorheen lopen, de bloedvaten worden dus ook gestimuleerd. Deze reacties trekken na een aantal uren weer weg.

Zie ik gelijk resultaat na een behandeling?

Je ziet wel dat de massage wat met de huid doet. De huid wordt nl. rood en voelt warm aan, de doorbloeding wordt zeker gestimuleerd maar na 1 behandeling kun je nog niet het resultaat verwachten wat je graag wil.  Voor het beste resultaat adviseer ik de massage in kuurverband (link naar kuren en pakketten)

Kan iedereen een bindweefselmassage ondergaan?

Nee, niet iedereen kan een bindweefselmassage ondergaan. Dit zijn contra-indicaties bij bindweefselmassage;

 • Koorts en algehele malaise
 • Hartklachten
 • Bloeddruk problemen
 • Hemofilie (bloederziekte)
 • Kwaadaardige tumoren
 • Wonden op de huid
 • Chronisch eczeem
 • Ernstige neurologische aandoeningen (zoals MS)
 • De eerste 3 maanden en na de 7e maand van de zwangerschap
 • Specifieke medicatie, zoals:
  • Middelen met Corticosteroïden
  • Bloedverdunnende middelen