Manuele Lymfedrainage

 

 

 

 

Verlicht jezelf van toxines en spanning

Heb jij last van

 • Acne
 • Chronische vermoeidheid
 • Chronische infecties
 • Hoofdpijn of migraine
 • Hoge bloeddruk
 • Opgezette en/of pijnlijke benen
 • Huidproblemen
 • Aandoeningen van reumatische aard

  Dat kan een teken zijn dat jouw lymfesysteem overbelast en vervuild is. Een lymfedrainage is dan een goede ondersteuning om jouw lymfesysteem weer in balans te krijgen.

  Kennismaken

  Ben je nog niet eerder bij MOOI! in uitstraling geweest? Boek dan de eerste keer de ‘lymfedrainage met intake’ in op het afsprakenformulier, zodat we eerst kunnen bespreken wat jouw wensen zijn. En aan de hand van een aantal gezondheidsvragen kan ik beoordelen of lymfedrainage geschikt is voor jou. 

  Hoe verloopt een lymfedrainage?

  Door middel van zachte, ritmische bewegingen en een specifieke massagetechniek wordt de lymfedrainage volgens de dr. Vodder methode uitgevoerd op gezicht, hals en decolleté.

  De eerste keer met de intake erbij zal de behandeling ongeveer een uur duren. Vanaf de tweede behandeling duurt een lymfedrainage ongeveer 45 minuten, waarbij je in totale ontspanning komt en wellicht in slaap valt. Mocht dit gebeuren, geef je hier gewoon aan over, pak jouw moment van rust!

  Ontgiften en ontspannen kan tegelijk met manuele lymfedrainage

  Wat doet een lymfedrainage voor jou en je huid?

  fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

  Lymfedrainage is een zachte, therapeutische techniek die gericht is op het stimuleren van de natuurlijke circulatie van lymfevocht in het lichaam. Deze essentiële vloeistof, rijk aan voedingsstoffen en witte bloedcellen, speelt een cruciale rol bij het afvoeren van afvalstoffen, het reguleren van het immuunsysteem en het handhaven van een gezonde balans in het lichaam. 

  Lymfedrainage helpt niet alleen bij het verwijderen van toxines en overtollig vocht uit het weefsel, maar bevordert ook de ontspanning, verlicht stress en verbetert het algehele welzijn. 

  Als je lymfedrainage bijvoorbeeld inzet bij acne zorgt het lichaam ervoor dat de ontstekingen sneller ‘opgeruimd’ worden, hierdoor zullen pukkels en puistjes sneller verdwijnen. Dit wordt veroorzaakt doordat het lymfevocht gestimuleerd wordt en sneller de afvalstoffen opruimt. 

   

  Ook kan een lymfedrainage na een operatie worden ingezet om een sneller herstel te bevorderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een ooglidcorrectie

  Kuren & Pakketten

  Met één behandeling kun je wel al resultaat verwachten, je voelt waarschijnlijk wel dat de lymfe meer gaat stromen. Maar het hangt van het probleem af hoeveel behandelingen je nodig hebt. Als je echt resultaat wilt, ga dan voor een kuur of pakket! !

  Wat klanten zeggen

  “Ik ben wel even toe aan wat ontspanning”

  “Ik voel het gewoon in mijn kaken, daar zit zoveel spanning in vast en tijdens de lymfedrainage kan ik dat helemaal los laten”

  “Ik voel me na de tijd een beetje rozig en heerlijk ontspannen!”

  “Ik voel het zelfs stromen in mijn benen, ook al doe je alleen maar het gezicht, nek en decolleté. Het werkt dus door in het hele lichaam”.

  Vergoeding

  Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de acnebehandelingen.

  Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

  Blijf op de hoogte!


  Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
  Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

  * indicates required

  Intuit Mailchimp

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Met één behandeling kun je wel al resultaat verwachten, je voelt waarschijnlijk wel dat de lymfe meer gaat stromen. Maar het hangt van het probleem af hoeveel behandelingen je nodig hebt. Als je echt resultaat wilt, ga dan voor een kuur of pakket.

  Hoe vaak achter elkaar vindt een behandeling plaats?

  Het hangt van het probleem af hoe snel de behandelingen achter elkaar plaatsvinden. Als lymfedrainage bijvoorbeeld wordt ingezet na een ooglidcorrectie, om een sneller en mooier herstel te bevorderen, dan vinden de behandelingen om de dag plaats. Maar bij andere problemen kan het één keer per week zijn of met een langere tussentijd. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek.

  Is lymfedrainage pijnlijk?

  Nee, lymfedrainage is absoluut geen pijnlijke massage. Het is juist een heerlijke ontspannende massage die uitgevoerd wordt met een hele zachte massagetechniek.

  Kan ik een reactie verwachten tijdens en na de lymfedrainage?

  Tijdens de massage kan het zijn dat je meer moet slikken, dit hoort erbij en komt doordat de lymfebanen in de hals lopen ook worden gestimuleerd. 

  Na de lymfedrainage zou het kunnen zijn dat je wat vermoeid bent en dat je je wat rozig voelt, een heerlijk ontspannen gevoel! 

  Ook worden de darmen gestimuleerd, dus het zou kunnen zijn dat je na de behandeling gelijk naar het toilet moet.

  Kan iedereen een lymfedrainage ondergaan?

  Nee, niet iedereen kan een lymfedrainage ondergaan. Dit zijn contra-indicaties bij lymfedrainage;

  • Koorts en algehele malaise
  • Kanker
  • Astma en COPD
  • Hartfalen en hoge bloeddruk
  • Trombose