Heb jij last van gerstekorrels?

 

 

 

 

Je kunt er zeker vanaf komen!

Wat is een gerstekorrel?

Gerstekorrels (milia) worden veroorzaakt door verstopte zweet- of talgkliertjes. De stof die dit veroorzaakt is keratine. Keratine is een stof die van nature in de huid voorkomt. Door de verstopping kan keratine de huid niet meer goed verlaten en hoopt zich op in de zweet- of talgkliertjes. De ophoping van keratine geeft een gerstekorrel.

Omdat de gerstekorrel in de diepere laag van de huid ligt (de dermis) helpt knijpen en uitdrukken niet, dit geeft juist meer beschadiging aan de huid.

Oorzaken van gerstekorrels kunnen zijn:

 • Droge huid
 • Zonverbranding, omdat de huid dan dikker wordt
 • Cosmetische ingreep

Tijdens het intakegesprek vertel ik je welke thuisproducten en behandelingen er zijn om gerstekorrels aan te pakken en te voorkomen. Het intakegesprek vindt plaats tijdens de kennismakingsbehandeling.

Holistische aanpak

Je huid van binnenuit verzorgen is een onderdeel van de behandeling, hiermee kun je gerstekorrels voorkomen. We bespreken daarom tijdens het intakegesprek niet alleen de behandelingen en producten maar kijken ook naar jouw:

 • Voeding
 • Voedingspatroon
 • Voedingssupplementen
 • Leefstijl

Hoe herken je gerstekorrels?

Gerstekorrels worden vaak verward met mee-eters. Toch is er een groot verschil; mee-eters zijn verstopte poriën door talg en dode huidschilfers en liggen in de bovenste huidlaag (de epidermis). Doordat ze in de bovenste huidlaag zitten, zijn ze makkelijker te verwijderen dan gerstekorrels.

Bij een gerstekorrel is dus de zweet- of talgklier verstopt door keratine én een gerstekorrel ligt dieper in de huid dan een mee-eter.

Kenmerken van gerstekorrels:

 • Hard, wit bolletje
 • Zit vaak op de wangen en rond de ogen
 • Gaan meestal niet vanzelf weg

MOOI! tips bij gerstekorrels

 • Gebruik dagelijks een hydraterende crème
 • Gebruik een reiniger die niet ontvet
 • Gebruik producten met fruitzuren
 • Drink minstens 2 liter water per dag
 • Eet gezond
 • Vul je voeding aan met Omega+ van ScKIN Nutrition
 • Niet roken
 • Doe een sport die je leuk vindt
 • Zorg voor voldoende ontspanning en slaap

Peelen, needlen, smeren & hydrateren.

De oplossing bij gerstekorrels!

De eerste afspraak

fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

De eerste afspraak is de kennismakingsbehandeling en bestaat uit een:

 

 • Intake: tijdens de intake wordt een uitgebreide vragenlijst ingevuld.
 • Huidanalyse: met behulp van een apparaat wordt een huidanalyse gemaakt. Zo weet ik wat de conditie van jouw huid is en kan ik bepalen welke behandeling en (thuis)producten voor jouw huid geschikt zijn.
 • Behandeling van 30 minuten, zodat ik kan zien hoe jouw huid reageert op de producten.
 • Behandelplan: hierin bespreken we welke behandelingen we gaan doen en hoe vaak deze behandelingen gaan plaatsvinden en in welk tijdsbestek.
 • Productadvies: ik leg je uit welke producten je thuis kunt gebruiken en hoe je deze producten moet gebruiken om het beste resultaat te behalen.
 • Voedingsadvies: aan de hand van de vragen uit de intake kan ik je adviezen geven om bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen te vermijden of juist wel te gaan eten.
 • Voedingssupplementen advies: voor een beter resultaat is het aan te bevelen om je voeding aan te vullen met supplementen die speciaal gericht zijn op de gevoelige huid.

Omdat gerstekorrels vaak een teken van droogte zijn, adviseer ik meestal de eerste keer de behandeling voor ‘de droge huid’ en verwijder ik tijdens deze behandeling de gerstekorrels met een klein naaldje. Na deze behandeling kunnen we overstappen op fruitzuurpeelingen of microneedling om de huid te verbeteren.

Als er heel veel gerstekorrels aanwezig zijn, gebruik ik een apparaat om de gerstekorrels te verwijderen. Hierbij versmelten de gerstekorrels, waarna ze binnen een paar dagen door het lichaam zelf worden afgevoerd. Dit beoordeel ik tijdens het intakegesprek.

 

 

mironeedling_mooiinuitstraling_joure

Basisbehandeling Droge huid

omschrijving

In 5 stappen van je gerstekorrels af

 1. Kennismakingsbehandeling
 2. Wennen aan de producten ter voorbereiding
 3. op de behandelingen
 4. Behandelingen in de praktijk
 5. Thuisverzorging met producten
 6. Aanpassen voeding, voedingssupplementen & leefstijl

Wat klanten zeggen

“De producten en behandelingen werken goed, je voelt dat ze echt wat met je huid doen!”

“Ik ben erg blij met het resultaat!”

“Eindelijk van die witte bultjes af!”

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de acnebehandelingen.

Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

Blijf op de hoogte!


Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

* indicates required

Intuit Mailchimp

Veelgestelde vragen

Ik weet niet welke behandeling ik moet kiezen, welke behandeling heb ik nodig?

Dat kan ik me voorstellen! Daarom is het handig om eerst de kennismakingsbehandeling in te plannen zodat we samen kunnen kijken welke behandeling voor jou geschikt is.

Zie ik gelijk resultaat na 1 behandeling? +

Als de gerstekorrels zijn verwijderd, zie je gelijk resultaat. Ook voelt de huid vaak lekker gevoed aan en al veel minder droog. 

Is een behandeling pijnlijk?

Je voelt tijdens het verwijderen van de gerstekorrel met de naald het prikje van de naald en ik moet de gerstekorrel eruit drukken, dit kan soms pijnlijk zijn. 

Als ik de gerstekorrel verwijder met het coaguleer apparaat dan voel je warmte of een branderig gevoel, dit kan ook als onprettig worden ervaren maar is wel te verdragen. 

Een microneedling kan pijnlijk zijn, een fruitzuurpeeling is niet pijnlijk, meer vervelend. Je kunt altijd aangeven of iets pijnlijk is, daar hou ik natuurlijk rekening mee!

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat hangt ervan af hoeveel gerstekorrels je hebt, soms is 1 behandeling genoeg, soms zijn er meerdere behandelingen nodig. 

Het beste is om je huid altijd goed te blijven verzorgen zodat die sterk en gezond blijft. Elke 6 weken een behandeling ondergaan is zeker aan te raden!

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Bij de behandeling voor de droge huid zit er ongeveer 4-6 weken tussen. Fruitzuurpeelingen kunnen om de 2 weken plaatsvinden en bij microneedling behandelingen is het afhankelijk van de diepte van de behandeling; hoe dieper ik werk in de huid, hoe langer herstel nodig is, dus dan vinden de behandelingen met meer tussenpozen plaats. Kan ik oppervlakkiger werken dan kunnen de behandelingen sneller achter elkaar plaats vinden. Dit wordt besproken en beoordeelt bij de kennismakingsbehandeling.

Kan ik een reactie verwachten van de behandeling?

Dit is afhankelijk van welke behandeling ik doe. Bij de eerste behandeling voor de droge huid ga ik de gerstekorrels verwijderen hierbij kunnen wat korstjes ontstaan.  Bij de fruitzuurpeeling en de microneedling kun je na de behandeling een trekkerig gevoel, roodheid en/of schilfering ervaren, dit noemen we downtime. De ernst van de downtime hangt af van de behandeling die wordt gedaan en van de huid zelf. De verschijnselen kunnen tot ongeveer 4- 7 dagen na de behandeling aanhouden, ook deze tijd verschilt weer per persoon. Ook kan het zijn dat de huid eerst wat onrustiger wordt (pukkeltjes), dit komt omdat de huid echt gereinigd wordt en dus alle ‘zooi’ kwijt wil. 

Moet ik producten gebruiken voor thuis?

Ja, om het beste resultaat te bereiken en om je huid goed te verzorgen en te hydrateren adviseer ik je producten om thuis te gebruiken. Bij de fruitzuurpeelingen en microneedling behandelingen is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden op de behandelingen en na de behandelingen de huid goed te beschermen en van de juiste voeding en vocht te voorzien met de producten voor thuis. Ook is het heel belangrijk om na de behandeling de dagcrème te gebruiken met de zonbeschermende factor! Om het beste resultaat te bereiken is het zeker aan te raden om de geadviseerde producten te gebruiken.