Last van roodheid en/of rosacea?

 

 

 

 

In 5 stappen naar een rustige & stralende huid!

Herken je dit?

Steeds meer mensen krijgen te maken met een rode huid en/of rosacea.
Roodheid kan ontstaan door problemen (ontstekingen, verwijde bloedvaten, verslapte bloedvatwanden) in de kleine bloedvaatjes die aan het huidoppervlak liggen. Er zijn verschillende oorzaken te benoemen, o.a.;

 • Ongezonde voeding
 • Temperatuurwisselingen
 • (Lucht-) vervuiling
 • UV-straling

Roodheid kan overgaan in rosacea. Er zijn verschillende soorten rosacea, sommige soorten kunnen alleen behandeld worden door de huisarts en sommige soorten kan ik als huidspecialist behandelen. Over de exacte oorzaak van rosacea is nog veel onduidelijkheid, één van de mogelijke oorzaken zou kunnen zijn de demodex mijt. Maar dat we er wat aan kunnen doen is één ding wat zeker is!

Tijdens het intakegesprek vertel ik je welke thuisproducten en behandelingen er zijn om roodheid & rosacea aan te pakken en te voorkomen. Het intakegesprek vindt plaats tijdens de kennismakingsbehandeling.

Holistische aanpak

Omdat een huidprobleem, in dit geval een gevoelige huid, ook vanuit de darmen kan ontstaan, kijk ik verder dan alleen de huid. We bespreken daarom tijdens het intakegesprek niet alleen de behandelingen en de producten, maar kijken ook naar jouw:

 • Voeding
 • Voedingspatroon
 • Voedingssupplementen
 • Leefstijl

Hoe herken je een roodheid en rosacea?

Roodheid kan permanent aanwezig zijn maar kan ook in vlagen aanwezig zijn en weer afzwakken. Net als rosacea in heftigheid kan toenemen en weer afnemen. Rosacea wordt vaak verward met acne maar dat is het niet. Dit zijn symptomen die kunnen voorkomen bij roodheid & rosacea:

 • Gevoelige huid
 • Rode vlekken
 • Couperose
 • Pukkels en puistjes
 • Warm en brandend gevoel in de huid
 • Klachten kunnen verergeren bij bepaalde voeding

MOOI! tips bij roodheid & rosacea

 • Gebruik verzachtende en kalmerende producten
 • Gebruik een hydraterende crème
 • Vermijd alcohol, parfum en minerale oliën in producten
 • Douche niet te warm, liever met lauw warm water
 • Ga niet volop in de zon zitten of liggen
 • Vermijd sterke temperatuurwisselingen
 • Drink voldoende water
 • Vermijd histaminerijk voedsel
 • Vermijd gefrituurd eten
 • Voeg omega-3 visolie toe aan je voeding
 • Doe een sport die je leuk vindt
 • Zorg voor voldoende ontspanning en slaap

MOOI! van binnen en MOOI! van buiten

De eerste afspraak

fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

De eerste afspraak is de kennismakingsbehandeling en bestaat uit een:

 

 • Intake: tijdens de intake wordt een uitgebreide vragenlijst ingevuld.
 • Huidanalyse: met behulp van een apparaat wordt een huidanalyse gemaakt. Zo weet ik wat de conditie van jouw huid is en kan ik bepalen welke behandeling en (thuis)producten voor jouw huid geschikt zijn.
 • Behandeling van 30 minuten, zodat ik kan zien hoe jouw huid reageert op de producten.
 • Behandelplan: hierin bespreken we welke behandelingen we gaan doen en hoe vaak deze behandelingen gaan plaatsvinden en in welk tijdsbestek.
 • Productadvies: ik leg je uit welke producten je thuis kunt gebruiken en hoe je deze producten moet gebruiken om het beste resultaat te behalen.
 • Voedingsadvies: aan de hand van de vragen uit de intake kan ik je adviezen geven om bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen te vermijden of juist wel te gaan eten.
 • Voedingssupplementen advies: voor een beter resultaat is het aan te bevelen om je voeding aan te vullen met supplementen die speciaal gericht zijn op jouw huid huid.

MOOI! behandelingen bij roodheid en rosacea

Bij een roodheid en rosacea is het belangrijk om je huid goed te verzorgen; thuis met de producten en in de praktijk met de behandelingen. Je huid blijft dan in topconditie en kan zichzelf beter herstellen. Je lichaam heeft nl. een prachtig zelfherstellend vermogen, maar daar moet ze wel de juiste tools voor aangereikt krijgen!

De behandelingen bij roodheid & rosacea zorgen ervoor dat:

– De huid wordt gekalmeerd en verzacht.
– Het vocht- en vetgehalte van de huid wordt aangevuld.
– De bloedvaten weer sterker worden
– Aanpakken van de demodex mijt
– Aanmaak van collageen en elastine bevorderen

mironeedling_mooiinuitstraling_joure

Coaguleren van couperose (rode bloedvaatjes in gezicht)

omschrijving

fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

Fruitzuurpeeling

omschrijving

elektrisch_ontharen_mooiinuitstraling_joure

Microneedling

 omschrijving

Je behaalt meer resultaat met een kuur!

In 5 stappen weer een rustige huid

 1. Kennismakingsbehandeling
 2. Huid laten wennen aan de producten voor de behandelingen
 3. Behandelingen in de praktijk
 4. Thuisverzorging met producten
 5. Aanpassen voeding, voedingssupplementen & leefstijl

Wat klanten zeggen

“Vergeleken met toen ik hier in het begin kwam is mijn huid een stuk rustiger geworden”
‘Mijn huid is echt opgeknapt sinds ik de producten gebruik en de behandelingen onder ga bij jou’

“Ik vind het zo fijn dat ik niet meer zo’n rood gezicht heb, ik schaamde er voor”

“Ik heb weer een mooie huid en daardoor heb ik weer meer zelfvertrouwen”

“Ik vind het echt waardevol dat mijn huid weer gezond is!”

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de acnebehandelingen.

Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

Blijf op de hoogte!


Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

* indicates required

Intuit Mailchimp

Veelgestelde vragen

Ik weet niet welke behandeling ik moet kiezen, welke behandeling heb ik nodig?

Dat kan ik me voorstellen! Daarom is het handig om eerst de kennismakingsbehandeling in te plannen zodat we samen kunnen kijken welke behandeling voor jou geschikt is.

Is een behandeling pijnlijk?

Dit is afhankelijk van welke behandeling je ondergaat, een microneedling kan pijnlijk zijn, een fruitzuurpeeling is niet pijnlijk, meer vervelend. Ook het coaguleren van de bloedvaatjes, couperose, is niet een hele aangename behandeling. Je kunt altijd aangeven of iets pijnlijk is, daar hou ik natuurlijk rekening mee!

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van welk resultaat je wilt bereiken. Over het algemeen zijn 4-8 behandeling nodig van de fruitzuurpeelingen en de microneedling. Bij het coaguleren van de bloedvaatjes bij couperose zijn 3-4 behandelingen nodig. Voor het beste resultaat raad ik dan ook de kuren & pakketten (link) aan.

Het beste is om je huid altijd goed te blijven verzorgen zodat die sterk en gezond blijft. Dus na een kuur elke 6 weken een behandeling ondergaan is zeker aan te raden!

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De fruitzuurpeelingen kunnen 1 x per 2 weken plaats vinden en de microneedling behandelingen vinden 1 x per 6-8 weken plaats. Het is ook afhankelijk van hoe de huid reageert. Welke behandelingen we gaan doen wordt besproken bij de intake tijdens de kennismakingsbehandeling. 

Kan ik een reactie verwachten van de behandeling?

Dit is afhankelijk van welke behandeling ik doe. Bij de fruitzuurpeeling en de microneedling kun je na de behandeling een trekkerig gevoel, roodheid en/of schilfering ervaren, dit noemen we downtime. De ernst van de downtime hangt af van de behandeling die wordt gedaan en van de huid zelf. De verschijnselen kunnen tot ongeveer 4- 7 dagen na de behandeling aanhouden, ook deze tijd verschilt weer per persoon. Ook kan het zijn dat de huid eerst wat onrustiger wordt (pukkeltjes), dit komt doordat de huid echt gereinigd wordt en dus alle ‘zooi’ kwijt wil. 

Zie ik gelijk resultaat na een behandeling ?

Dit hangt af van de huid en van de behandeling. Over het algemeen is één behandeling niet afdoende en zijn meerdere behandelingen nodig. Je ziet wel dat de huid een oppepper heeft gehad. Bij rosacea duurt het echter wel langer voordat het resultaat zichtbaar is. Ook omdat er van binnenuit gewerkt moet worden aan het resultaat. Bij het coaguleren van de bloedvaatjes bij couperose zie je wel resultaat nadat de huid hersteld is.

Moet ik producten gebruiken voor thuis?

Ja, om de huid goed voor te bereiden op de behandelingen en na de behandelingen de huid goed te beschermen en van de juiste voeding en vocht te voorzien is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken die ik adviseer. Ook is het heel belangrijk om na de behandeling de dagcrème te gebruiken met de zonbeschermende factor! Om het beste resultaat te bereiken is het zeker aan te raden om de geadviseerde producten te gebruiken.