Weer een egale huid Een complete aanpak van acne

Acne Vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Helaas blijft bij sommige mensen de acne aanhouden tot ver in de volwassene leeftijd en is de term 'jeugdpuistjes' niet echt meer van toepassing. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Toch is er wat aan te doen! Vaak komt acne van binnenuit, dus wordt er verder gekeken dan alleen de buitenkant. Daarnaast kunnen we met de behandelingen de acne onder controle krijgen maar alleen met behandelen komen we er niet, je zult dus thuis ook aan de slag moeten en daar ga ik je bij helpen! Samen maken we een behandelplan.

Het behandelplan;

De eerste afspraak zal bestaan uit een uitgebreide intake, een huidanalyse, productadvies, voedingsadviezen en een behandeling.

Tijdens de intake wordt een vragenlijst ingevuld en er wordt met behulp van een apparaat een huidanalyse gemaakt. Zo weet ik wat de conditie van jouw huid is en kan ik bepalen welke producten en behandeling voor jouw huid geschikt is.

Er zijn verschillende acne behandelingen mogelijk, waaronder ook fruitzuurpeelingen. Of een fruitzuurpeeling geschikt is voor jouw huid, hangt af van de volgende factoren;

  • soort acne
  • hevigheid acne
  • gevoeligheid van de huid

Tijdens de intake wordt ook de behandeling uitgelegd en de producten voor thuis worden besproken. Ook bespreken we het voedingspatroon en geef ik je adviezen en tips over voeding. Door deze complete aanpak kunnen we de huid weer rustig krijgen.

In 5 stappen weer een rustige huid:

  1. Intake en huidanalyse
  2. Huid laten wennen aan fruitzuren met producten voor thuis (alleen bij behandelen met fruitzuren)
  3. Behandelingen in de praktijk
  4. Thuisverzorging met de geadviseerde producten
  5. Voedingsadvies en aanpassen voedingspatroon

Klik hier voor meer informatie over acne.

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de acne behandelingen. Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.