Fruitzuurpeeling

 

 

 

 

De eerste stap naar huidverbetering

Heb jij last van

 • Rimpels en/of fijne lijntjes
 • Verouderde huid 
 • Verslapte huid
 • Acne en/of acnelittekens
 • Verdikte en/of vale huid
 • Verstopte en/of grove poriën
 • Pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken
 • Zwangerschapsmasker
 • Zonbeschadigde huid

 

Dan kan een fruitzuurpeeling of fruitzuur kuur je helpen om jouw huidprobleem te verbeteren.

Kennismaken

Ben je nog niet eerder bij MOOI! in uitstraling geweest? Boek dan eerst de kennismakingsbehandeling (link naar kennismakingsbehandeling), zodat we kunnen bekijken en bespreken of een microneedling behandeling voor jouw huid geschikt is.

Hoe verloopt de fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling bestaat uit 4 stappen en wordt volledig aangepast op jouw huidtype, huidprobleem en jouw wensen. De 4 stappen zijn:

1. reinigen

Je huid wordt eerst intensief gereinigd, zodat make-up en andere ‘vuilresten’ (denk bijv. aan uitlaatgassen) allemaal verwijderd worden. 

2. fruitzuurpeeling

De peeling wordt aangebracht met een gaasje of een kwast. Hoelang de peeling blijft zitten en hoeveel laagjes er worden aangebracht hangt af van de volgende factoren:
– De reactie van jouw huid
– Het huidprobleem

Als de fruitzuurpeeling zijn werking heeft gedaan wordt de peeling geneutraliseerd met een speciale vloeistof. Daarna wordt de huid nog behandeld met koude kompressen tot het warme, prikkelende gevoel weg is.

3. kalmeren & hydrateren

Na de peeling wordt een masker aangebracht om de huid te kalmeren en te hydrateren. In sommige gevallen laat ik het masker zitten, dit is afhankelijk van wat je nog van plan bent na de behandeling. Als je direct naar huis gaat is dit een mogelijkheid. Moet je bijvoorbeeld nog werken of naar de winkel, dan gaan we verder met stap 4.

4. beschermen

Als laatste stap wordt er een beschermende crème aangebracht met een zonbeschermingsfactor (SPF), zodat de huid goed beschermt wordt tegen UV-straling en pigmentvlekken worden voorkomen. Deze crème zit ook in het productenpakket en mag niet ontbreken in je dagelijkse verzorging.

Ga voor die stralende huid!

Waar is een fruitzuurpeeling goed voor?

fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure
Bij een fruitzuurpeeling wordt het bovenste laagje ‘dode’ huidcellen van de huid verwijderd. De cellen die zich in de diepere lagen van de huid bevinden krijgen een seintje dat er nieuwe cellen moeten worden aangemaakt. Die nieuwe cellen zijn o.a. collageen, elastine en hyaluronzuur. Door deze reactie van de huid werkt een fruitzuurpeeling goed voor:

 • Het verbeteren van de stevigheid
 • Het verbeteren van de teint
 • Het verbeteren van de structuur
 • Het verbeteren van het vochtgehalte

Dit zijn de resultaten van een fruitzuurpeeling

Kuren & Pakketten

Met één behandeling kun je niet echt resultaat verwachten. Je ziet wel verschil, dat zeker maar vergelijk het maar met de sportschool; Als je één keer naar de sportschool bent geweest heb je ook niet gelijk een topconditie, dit moet je opbouwen en heeft tijd nodig. Ditzelfde geldt voor de fruitzuurpeeling behandelingen.
Als je dus echt resultaat wilt, ga dan voor een kuur of pakket!

Wat klanten zeggen

“Andere mensen zeggen dat mijn huid er beter uit ziet!”

“Ik gebruik al veel minder vaak make-up, dat is voor mij een teken dat mijn huid verbeterd”

“Mijn huid ziet er veel frisser en egaler uit”

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de acnebehandelingen.

Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

Blijf op de hoogte!


Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

* indicates required

Intuit Mailchimp

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is per huid en huidprobleem heel verschillend. Meestal zijn er ongeveer 4 tot 6 behandelingen nodig. Het meeste resultaat haal je dan ook uit een kuur. Kuren worden speciaal op jouw huid en jouw huidprobleem afgestemd en zo nodig tussentijds aangepast.

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer drie kwartier.

Is fruitzuurpeeling een pijnlijke behandeling?

De behandeling is niet echt pijnlijk maar meer gevoelig. Wat je kunt ervaren tijdens de peeling zijn de volgende sensaties;

 • warmte
 • roodheid
 • prikkelingen
 • tintelingen
 • jeuk

In welke mate je dit ervaart hangt af van jouw huid, van de soort peeling en van hoelang de peeling op je huid blijft zitten. Mocht jouw grens bereikt zijn, halen we de peeling er gelijk af. 

Kan ik na de behandeling ook een reactie van mijn huid verwachten?

aanvoelen. Dit trekt over het algemeen na een paar uur weer weg. Ook kan de huid voor een paar dagen wat trekkerig aanvoelen. Over het algemeen ontstaat na 2 dagen wat lichte schilfering of vervelling, dit kan tot 7 dagen na de behandeling aanhouden. Gebruik de geadviseerde thuisproducten goed, dit geeft een optimaal herstel en bevordert het resultaat. 

N.B; Bij een acne huid kan de acne eerst wat erger worden, de huid moet de ‘rotzooi’ als het ware kwijt.  

Zie ik gelijk resultaat?

Dit hangt af van de diepte van de peeling en van het herstel van je huid. Bij de diepere peelingen kan het soms wat langer duren voordat je verschil ziet (10-14 dagen). Met één behandeling zul je echter weinig resultaat boeken. Voor het beste resultaat adviseer ik een fruitzuur kuur en de dagelijkse inname van supplementen van ScKIN Nutrition, die past bij jouw huidprobleem. 

Wat mag ik na een fruitzuurpeeling wel of niet doen?

Voor de peeling; twee weken wennen aan de thuisproducten. 4 dagen voor de behandeling geen thuispeeling of vitamine A producten meer gebruiken, volg het advies voor de thuisverzorging op. 

Na de peeling; de eerste 2 dagen niet te warm douchen, intensief sporten, zwemmen of naar de sauna. De velletjes die kunnen ontstaan moet je laten zitten, dus niet aan gaan trekken. Ook na de behandeling is het heel belangrijk om het advies voor de thuisverzorging op te volgen. Het allerbelangrijkste is om dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken!

Mag ik make-up op na een fruitzuurpeeling?

Liever niet maar als je echt niet zonder make-up kunt, dan alleen minerale make-up gebruiken. Deze make-up verstopt nl. je poriën niet, is natuurlijk en verstoort het herstel van de huid niet.  

Mag iedereen een fruitzuurpeeling ondergaan?

Nee, niet iedereen mag een fruitzuurpeeling ondergaan. De volgende klachten/ziekten/behandelingen zijn een contra-indicatie voor een fruitzuurpeeling; 

 • Actieve koortslip 
 • Huidkanker (moet minimaal 8 maanden uitbehandeld zijn) 
 • Gebruik van Isotretinoïne (vitamine A), bijv. Roaccutane, korter dan 6 maanden geleden.
 • Rosacea en ernstige vorm van couperose
 • Gebruik van zongevoelige medicatie 
 • Zwangerschap 
 • Borstvoeding
 • Botox en fillers, op de plaats van het te behandelen gebied, korter dan 7 dagen geleden
 • IPL of laser, op de plaats van het te behandelen gebied, korter dan 8 weken geleden
  Kan ik deze behandeling ook in de zomer ondergaan?

  Ja, dat kan, mits je om de twee uur met een zonnebrand crème smeert en niet gaat zonnebaden.