Last van steelwratjes, ouderdomsvlekjes & -plekjes, bloedblaartjes en/of couperose?

 

 

 

 

Laat ze definitief verwijderen!

Huidoneffenheden

Naarmate we ouder worden komen ze steeds vaker tevoorschijn; plekjes, vlekjes, flubbertjes en bobbeltjes, oftewel huidoneffenheden. Hoewel ze over het algemeen onschuldig zijn, worden ze vaak als cosmetisch storend ervaren.

Omdat ik de opleiding ‘dermatologie voor huidspecialisten’ heb afgerond, ben ik gespecialiseerd in het herkennen van verschillende huidoneffenheden en weet ik wat ik wel mag verwijderen en wat niet. Het kan dus zijn, als ik het niet vertrouw, dat ik je door verwijs naar de huisarts om het plekje/vlekje te laten beoordelen.

Bij MOOI! in uitstraling kun je huidoneffenheden in een mum van tijd laten verwijderen door middel van de nieuwste techniek.

Oorzaken van huidoneffenheden

Je kent ze vast wel; van die gekke flubbertjes in je hals, nek en vaak komen ze ook in je oksels voor, dit zijn steelwratjes. Ze worden meestal veroorzaakt door wrijving.

Ouderdomsvlekjes en -plekjes worden veroorzaakt door de UV-stralen van de zon. SPF is je BFF!

De oorzaak van couperose ligt in de bloedvaatjes; verslapping van de bloedvatwanden, waardoor de bloedvaten verwijden. Dit wordt zichtbaar in de huid als rode adertjes. Soms liggen deze bloedvaatjes wat dichter bij elkaar waardoor een soort kluwen ontstaat, dit heet een spider naevi, oftewel een spinnetje.

Bloedblaartjes zijn van die rode blaasjes/bultjes. Dit zijn lokale ophopingen van verslapte bloedvaatjes. De oorzaak hiervan is een verminderde bloedafvoer door beschadigde of verzwakte bloedvaten. Blootstelling aan de zon is ook één van de oorzaken.

Wat kan worden verwijderd?

De volgende huidoneffenheden kunnen worden verwijderd:

  • Couperose
  • Spider naevi (spinnetjes)
  • Bloedblaartjes
  • Steelwratjes
  • Ouderdomsvlekken
  • Ouderdomswratjes
  • Gerstekorrels

Hoe werkt de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt gewerkt met stroom. Dit klinkt eng, maar daar merk je helemaal niks van. Door de stroom wordt warmte gecreëerd en dat is wat je voelt; warmte en soms wat een branderig gevoel. Met een naaldje ga ik over de huid heen en de warmte, die bij de naald ontstaat, coaguleert de eiwitten in de huid (coaguleren is het stollen van eiwitten, net als bij een gekookt ei). Door het stollen van de eiwitten ‘verschrompelt’ de huidoneffenheid als het ware. De plekjes & vlekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Laat plekjes & vlekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!
fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

De afspraak

Bij de afspraak vindt eerst een intake plaats, deze intake bestaat uit:

– Het invullen van een vragenformulier
– Bespreken van de behandeling
– Bespreken van de nazorg.

Als de intake afgerond is en de behandeling kan plaatsvinden, wordt er gelijk behandeld. Soms kan het gebeuren dat ik je eerst door verwijs naar de huisarts om te laten checken of het plekje/vlekje verwijderd kan/mag worden door mij.

Wat klanten zeggen

“Wat fijn dat jij deze behandeling ook doet! Anders moest ik weer naar de huisarts en dat vind ik vervelend omdat ik niet zo’n ‘huisarts loper’ ben”.

“Jij let niet alleen op mijn gezicht maar ook op de rest van mijn huid en geeft adviezen over hoe die huidproblemen/huidoneffenheden te behandelen”.

“Ik had een steelwratje waar ik steeds aan zat en jij gaf aan dat je die wel kon verwijderen, heel attent, want ik wist niet dat jij deze behandeling ook deed en nu ben ik er gelukkig vanaf!

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van deze behandelingen.

Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

Blijf op de hoogte!


Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

* indicates required

Intuit Mailchimp

Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?

Je voelt tijdens de behandeling warmte of een branderig gevoel. Dit wordt over het algemeen goed verdragen.

Hoelang duurt 1 behandeling?

De minimale behandeltijd is 10 minuten, meestal heb ik dan wel verwijderd wat verwijderd moet worden. Bij couperose kan het zijn dat ik meer tijd nodig heb, dit hangt af van het aantal vaatjes die aanwezig zijn. En als er meerdere oneffenheden aanwezig zijn duurt de behandeling ook langer; ongeveer 20 – 30 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In de meeste gevallen is 1 behandeling genoeg. 

Bij couperose is het net even anders, het hangt af van de hoeveelheid vaatjes die aanwezig zijn en hoe de vaatjes reageren op de behandeling. Meestal zijn hier 2-4 behandelingen voor nodig.

Hoelang duurt het herstel?

De eerste paar dagen moet je het plekje twee keer per dag insmeren met aloë vera gel, die krijg je bij de intake. Als je je verder goed aan de nazorg houdt is het herstel ongeveer 1-2 weken. En na een week of 6 zie je er helemaal niks meer van.

Doe je deze behandeling ook in de zomer?

Nee, deze behandelingen doe ik alleen in de winter omdat je in de zomer na de behandeling meer kans hebt op pigmentvlekken en dat moeten we natuurlijk voorkomen! De behandelperiode is meestal van oktober t/m april-mei, dat hangt van het weer af.