Last van pigmentvlekken?

 

 

 

 

In 5 stappen naar een heldere en stralende huid!

Herken je dit?

Pigmentvlekken ontstaan door ophoping van pigment (melanine). Pigment beschermt ons DNA tegen de UV-stralen van de zon. Dus de meeste pigmentvlekken ontstaan door de zon. Er zijn ook pigmentvlekken die door hormonen worden veroorzaakt, een voorbeeld hiervan is het zwangerschapsmasker (melasma).

Tijdens het intakegesprek vertel ik je welke thuisproducten en behandelingen er zijn om pigmentvlekken aan te pakken en te voorkomen. Het intakegesprek vindt plaats tijdens de kennismakingsbehandeling.

Holistische aanpak

Je huid van binnenuit verzorgen is een onderdeel van de behandeling, hiermee kun je meer pigmentvlekken voorkomen. We bespreken daarom tijdens het intakegesprek niet alleen de behandelingen en producten maar kijken ook naar jou:

 • Voeding
 • Voedingspatroon
 • Voedingssupplementen
 • Leefstijl

Hoe herken je pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen over het hele gezicht voorkomen en afhankelijk van hoe diep het pigment in de huid zit, kunnen de pigmentvlekken bruin, grijs en zelfs zwart zijn.

Het bekende ‘zwangerschapsmasker’ kan ook van kleur verschillen, dit heeft ook te maken met de diepte in de huid, en is meestal symmetrisch aanwezig op de huid.

MOOI! tips bij pigmentvlekken

 • Gebruik dagelijks een dagcrème met een zon beschermende factor 
 • Gebruik thuis producten met vitamine A, vitamine C en fruitzuren
 • Drink minstens 2 liter water per dag
 • Eet gezond
 • Vul je voeding aan met Control+ van ScKIN Nutrition (link naar Sckin)
 • Niet roken
 • Matig alcohol
 • Doe een sport die je leuk vindt
 • Zorg voor voldoende ontspanning en slaap

    SPF is je BFF!

    De eerste afspraak

    fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

    De eerste afspraak is de kennismakingsbehandeling en bestaat uit een:

     

    • Intake: tijdens de intake wordt een uitgebreide vragenlijst ingevuld.
    • Huidanalyse: met behulp van een apparaat wordt een huidanalyse gemaakt. Zo weet ik wat de conditie van jouw huid is en kan ik bepalen welke behandeling en (thuis)producten voor jouw huid geschikt zijn.
    • Behandeling van 30 minuten, zodat ik kan zien hoe jouw huid reageert op de producten.
    • Behandelplan: hierin bespreken we welke behandelingen we gaan doen en hoe vaak deze behandelingen gaan plaatsvinden en in welk tijdsbestek.
    • Productadvies: ik leg je uit welke producten je thuis kunt gebruiken en hoe je deze producten moet gebruiken om het beste resultaat te behalen.
    • Voedingsadvies: aan de hand van de vragen uit de intake kan ik je adviezen geven om bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen te vermijden of juist wel te gaan eten.
    • Voedingssupplementen advies: voor een beter resultaat is het aan te bevelen om je voeding aan te vullen met supplementen die speciaal gericht zijn op pigmentvlekken.

    MOOI! top 3 behandelingen tegen pigmentvlekken

    Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij pigmentvlekken, dit is afhankelijk van hoe diep het pigment zit. Hoe dieper het pigment zit, hoe dieper de behandeling is. Hierbij geldt ook; hoe dieper het pigment, hoe lastiger te behandelen. Het is moeilijk van tevoren te bepalen of de pigmentvlekken helemaal weg zullen gaan. 

    De behandelingen tegen pigmentvlekken zorgen ervoor dat:

    – De pigmentvlekken vervagen en/of verdwijnen
    De teint van de huid verbetert
    – De structuur van de huid verbetert
    – De huid helder & frisser wordt
    – De huid gaat stralen

    mironeedling_mooiinuitstraling_joure

    Fruitzuurpeeling of microneedling + Control+ van ScKIN Nutrition

    omschrijving

    Je behaalt meer resultaat met een kuur!

    In 5 stappen naar een heldere, frisse huid

    1. Kennismakingsbehandeling
    2. Wennen aan de producten ter voorbereiding op de behandelingen
    3. Behandelingen in de praktijk
    4. Thuisverzorging met producten
    5. Aanpassen voeding, voedingssupplementen & leefstijl

    Wat klanten zeggen

    “De producten en behandelingen werken goed, je voelt dat ze echt wat met je huid doen!”

    “Ik ben erg blij met het resultaat!”

    “Ik kwam voor mijn pigmentvlekken maar mijn hele huid is opgeknapt”

    Vergoeding

    Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de acnebehandelingen.

    Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

    Blijf op de hoogte!


    Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
    Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

    * indicates required

    Intuit Mailchimp

    Veelgestelde vragen

    Ik weet niet welke behandeling ik moet kiezen, welke behandeling heb ik nodig?

    Dat kan ik me voorstellen! Daarom is het handig om de eerste keer de kennismakingsbehandeling in te plannen zodat we samen kunnen kijken welke behandeling voor jou geschikt is.

     

    Is een behandeling pijnlijk?

    Dit is afhankelijk van welke behandeling je ondergaat, een microneedling kan pijnlijk zijn, een fruitzuurpeeling is niet pijnlijk, meer vervelend. Je kunt altijd aangeven of iets pijnlijk is, daar hou ik natuurlijk rekening mee!

     

    Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

    Dit is afhankelijk van welk resultaat je wilt bereiken. Over het algemeen zijn 4-8 behandelingen nodig. Voor het beste resultaat raad ik dan ook de kuren & pakketten (link) aan.

    Het beste is om je huid altijd goed te blijven verzorgen zodat die sterk en gezond blijft. Dus na een kuur elke 6 weken een behandeling ondergaan is zeker aan te raden!

     

    Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

    Dit is afhankelijk van in welke huidlaag ik ga behandelen; hoe dieper ik werk in de huid, hoe langer herstel nodig is, dus dan vinden de behandelingen met meer tussenruimte plaats. Kan ik oppervlakkiger werken dan kunnen de behandelingen sneller achter elkaar plaatsvinden. 

     

    Kan ik een reactie verwachten van de behandeling?

    Bij de fruitzuurpeeling en de microneedling kun je na de behandeling een trekkerig gevoel, roodheid en/of schilfering ervaren, dit noemen we downtime. De ernst van de downtime hangt af van de behandeling die wordt gedaan en van de huid zelf. De verschijnselen kunnen tot ongeveer 4- 7 dagen na de behandeling aanhouden, ook deze tijd verschilt weer per persoon. Ook kan het zijn dat de huid eerst wat onrustiger wordt (pukkeltjes), dit komt omdat de huid echt gereinigd wordt en dus alle ‘zooi’ kwijt wil. 

     

     

    Moet ik producten gebruiken voor thuis?

    Ja, om de huid goed voor te bereiden op de behandelingen en na de behandelingen de huid goed te beschermen en van de juiste voeding en vocht te voorzien is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken die ik adviseer. Ook is het heel belangrijk om na de behandeling de dagcrème te gebruiken met de zonbeschermende factor! Om het beste resultaat te bereiken is het zeker aan te raden om de geadviseerde producten te gebruiken.