Huidoneffenheden coaguleren

 

 

 

 

Met de juiste techniek ben je er zo van af!

Heb jij last van

Heb jij last van:

  • Couperose
  • Spider naevi (spinnetjes)
  • Bloedblaartjes
  • Steelwratjes
  • Ouderdomsvlekken
  • Ouderdomswratjes
  • Gerstekorrels

Dan kan ik je helpen want met de nieuwste techniek ben je snel van je huidoneffenheden af!

De eerste afspraak

oordat we beginnen met behandelen vindt er eerst een intake plaats. Tijdens de intake bespreken jouw wensen, ik stel je een aantal vragen en ik ga bekijken wat voor huidoneffenheid er weg moeten worden gehaald en beoordeel of dit inderdaad mogelijk is.

De intake bestaat uit:

  • Het invullen van een vragenformulier
  • Bespreken van de behandeling
  • Bespreken van de nazorg.  

Als de intake afgerond is en de behandeling kan plaatsvinden, wordt er in dezelfde sessie gelijk behandeld. De minimale behandeltijd is 10 minuten. Om één plekje of vlekje weg te halen is dit vaak wel genoeg. Voor couperose is meestal een langere sessie nodig maar dit is ook afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes die aanwezig zijn. Soms kan het gebeuren dat ik je eerst door verwijs naar de huisarts om te laten checken of het plekje/vlekje verwijderd kan/mag worden door mij.

 

Hoe verloopt een behandeling?

De eerste behandeling, en meestal ook de enige, duurt inclusief intake ± 20-30 minuten.

Bij couperose hangt de behandeltijd af van de hoeveelheid vaatjes die aanwezig zijn, vaak zijn hier meerdere sessies voor nodig om alle vaatjes te behandelen en meestal zijn 2-3 behandelingen nodig om het ook helemaal weg te krijgen.

Tijdens de behandeling wordt gewerkt met stroom. Dit klinkt eng, maar daar merk je helemaal niks van. Door de stroom wordt warmte gecreëerd en dat is wat je voelt; warmte en soms wat een branderig gevoel. Met een naaldje ga ik over de huid heen en de warmte, die bij de naald ontstaat, coaguleert de eiwitten in de huid (coaguleren is het stollen van eiwitten, net als bij een gekookt ei). Door het stollen van de eiwitten ‘verschrompelt’ de huidoneffenheid als het ware.

Na de behandeling wordt er een aloë vera gel aangebracht, deze gel krijg je ook mee naar huis en daar moet je het plekje de eerste dagen 2 keer per dag mee behandelen, dit wordt allemaal besproken tijdens de intake.

Laat plekjes & vlekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Voor- en na foto’s

fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure
fruitzuurpeeling_mooiinuitstraling_joure

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van elektrisch ontharen. Dit hangt wel af van je zorgverzekering, controleer hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekering.

Wat klanten zeggen

“Wat fijn dat jij deze behandeling ook doet! Anders moest ik weer naar de huisarts en dat vind ik vervelend omdat ik niet zo’n ‘huisarts loper’ ben”.

“Jij let niet alleen op mijn gezicht maar ook op de rest van mijn huid en geeft adviezen over hoe die huidproblemen/huidoneffenheden te behandelen”.

“Ik had een steelwratje waar ik steeds aan zat en jij gaf aan dat je die wel kon verwijderen, heel attent, want ik wist niet dat jij deze behandeling ook deed en nu ben ik er gelukkig vanaf!”

Blijf op de hoogte!


Als eerste op de hoogte van alle MOOI! nieuwtjes & tips?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

* indicates required

Intuit Mailchimp

Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?

Je voelt tijdens de behandeling warmte of een branderig gevoel. Dit wordt over het algemeen goed verdragen. 

Hoelang duurt één behandeling?

De minimale behandeltijd is 10 minuten, meestal heb ik dan wel verwijderd wat verwijderd moet worden. Bij couperose kan het zijn dat ik meer tijd nodig heb, dit hangt af van het aantal vaatjes die aanwezig zijn. En als er meerdere oneffenheden aanwezig zijn duurt de behandeling ook langer; ongeveer 20 – 30 minuten

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In de meeste gevallen is 1 behandeling genoeg. 

Bij couperose is het net even anders, het hangt af van de hoeveelheid vaatjes die aanwezig zijn en hoe de vaatjes reageren op de behandeling. Meestal zijn hier 2-4 behandelingen voor nodig. 

 

Hoelang duurt het herstel?

De eerste paar dagen moet je het plekje twee keer per dag insmeren met aloë vera gel, die krijg je bij de intake. Als je je verder goed aan de nazorg houdt is het herstel ongeveer 1-2 weken. En na een week of 6 zie je er helemaal niks meer van. 

Doe je deze behandeling ook in de zomer?

Nee, deze behandelingen doe ik alleen in de winter omdat je in de zomer na de behandeling meer kans hebt op pigmentvlekken en dat moeten we natuurlijk voorkomen! De behandelperiode is meestal van oktober t/m april-mei, dat hangt van het weer af.