elektr-onth2

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Tijdens de behandeling wordt er een flinterdun naaldje langs de haar geschoven. Deze naald komt tot in het haarzakje, waarna met behulp van stroom de haarwortel wordt vernietigd zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Is het pijnlijk?

U voelt tijdens het toedienen van de stroom een wat branderig, onaangenaam gevoel, wat over het algemeen goed wordt verdragen. Dit is de warmteontwikkeling die ontstaat door de stroom. Er zijn twee verschillende methodes; diathermie en blend. Welke methode wordt gebruikt hangt af van het te behandelen huidgebied.

Hoe lang duurt de totale behandeling?

Hoelang de behandeling in zijn totaliteit gaat duren is van te voren niet te zeggen. Dit kan per persoon zeer verschillend zijn en is afhankelijk van verschillende factoren zoals haargroeicyclus, hormoonverandering en het te behandelen huidgebied. Hoe vaak de behandeling plaats vindt wordt tijdens de intake besproken.

Is elektrisch ontharen veilig?

Elektrisch ontharen is geheel veilig en brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee.
Gelijk na de behandeling kan de huid wat roodheid vertonen, dit trekt doorgaans na enkele uren weer weg.
Als afsluiting van de behandeling wordt er een verzachtende gel en zonnebrandcrème aangebracht.

Vergoeding

Omdat MOOI! in uitstraling gecertificeerd en geregistreerd is via de brancheorganisatie ANBOS kun je in aanmerking komen voor vergoeding van elektrisch ontharen. Dit hangt wel af van uw zorgverzekering, controleer hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekering.