Het is alweer een maand geleden dat ik aan mijn ogen geopereerd ben. Ik doe eigenlijk alles al weer. Met krachttraining doe ik nog wel wat rustiger aan, ik gebruik lichtere gewichten of gebruik helemaal geen gewichten. Hardlopen en racefietsen geeft helemaal geen problemen.
Make-up kan in principe ook alweer. Ik heb één keer oogschaduw op gedaan maar dat voelde niet zo fijn dus dat doe ik nog maar even niet. Wel kan ik mascara gebruiken.

Vandaag toch even gebeld met de A-kliniek. ‘s Morgens zijn mijn oogleden nog steeds wel dik en dat vind ik ook nog wel logisch hoor maar wilde even weten hoelang dat ongeveer kan duren voordat die zwelling helemaal weg is, haar antwoord; “Dat kan wel drie maanden duren.” Oké, dat is best wel lang… Maar goed, dat is dan vanaf nu nog twee maanden 🙂

Ook heb ik gevraagd hoelang ik de littekencrème moet gebruiken en hoelang ik het litteken nog moet masseren. In principe doorgaan tot de volgende controle, die is 12 juni. De crème vind ik prima om zolang te smeren maar ik moet ook dagelijks 15 minuten de wondjes masseren om ze soepel te maken en ik kan je vertellen dan duren 15 minuten best lang! De vriendelijke dame aan de andere kant van de lijn zei dat het ook wel iets korter mocht hoor, 10 minuten was ook wel goed. “Maar probeer dat toch ook zolang mogelijk vol te houden”. “Oké, ik ga mijn best doen. Heb het tot nu toe trouw elke dag 15 minuten gedaan”.

Het litteken is al goed genezen en nog maar amper zichtbaar, kijk zelf maar;


Leave a Reply