Pas je huidverzorgingsroutine aan in 5 simpele stappen

Zodra de lente aanbreekt is het handig om niet alleen je garderobe maar ook je huidverzorgings-routine onder de loep te nemen.
In de lente en zomer is de luchtvochtigheid en de hoeveelheid UV-straling hoger, je huid houdt meer warmte vast en je zweet sneller…
Het is dan ook verstandig om je huidverzorging hier op aan te passen.
De 5 meest essentiële dingen om rekening mee te houden heb ik voor je op een rijtje gezet;


1. HET ALLERBELANGRIJKSTE: ZONBESCHERMING!

Eigenlijk moet je natuurlijk het hele jaar door zonbescherming gebruiken (hopelijk doe je dit ook), maar nu het lente is en de zon in zijn kracht toeneemt, neemt de intensiteit van de UVA en UVB straling toe. En net zoals je je kleding aanpast op het warmere weer, is het ook tijd om je beschermingsfactor, de SPF, in je crème aan te passen: zorg ervoor dat je in de lente en zomer een hoge(re) factor gebruikt, het liefst SPF30 of 50, zodat je huid niet onnodig veroudert door de hogere zonkracht. En ja, je wordt echt wel bruin, zelfs egaler en mooier bruin!

Bekijk hier alle producten met breedspectrum zonnefilters.

2. ZORG VOOR EEN UITGEBALANCEERDE, NIET-SCHUIMENDE REINIGER

Een goede reiniging is de basis van elke huidverzorgingsroutine. Tijdens de wintermaanden vind je het misschien prettig om een reinigingscrème of balm te gebruiken. Als je je huid het liefst reinigt met dit soort cleansers is er geen reden om dit niet te blijven doen; zolang het een cleanser is die de pH-waarde van je huid intact laat en je huidbarrière niet beschadigt. Sommige mensen gebruiken tijdens de warmere maanden liever een gel cleanser, omdat die fris en verkoelend aanvoelt, bijvoorbeeld de Triple Action Cleanser. Het maakt niet uit waar je de voorkeur aan geeft, zolang het maar geen schuimende cleanser is. Deze bevatten nl. nare oppervlakte-actieve stoffen, die je huid strippen en een kettingreactie van uitdroging, irritatie en puistjes veroorzaken. Alle Alpha-H cleansers zijn vrij van schuimvormende en dus vrij van oppervlakte-actieve stoffen.

Bekijk hier het assortiment niet-schuimvormende cleansers.

3. WEG MET DIE VALE, DOFFE WINTERHUID

Je huid ontdoet zich dagelijks op natuurlijke wijze van dode huidcellen, maar soms wordt dit natuurlijke proces verstoord. Eén van de gevolgen is een doffe, vale huid. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen op een hele milde manier, zodat er een frisse, nieuwe huid tevoorschijn komt. Een exfoliant verzacht rimpeltjes, maakt de huid gladder en egaler, pakt verstopte poriën aan en verbetert de hydratatie van je huid. MOOI! in uitstraling heeft verschillende producten van Alpha-H in het assortiment die de huid exfoliëren, zodat je een product kunt kiezen dat het beste aansluit bij jouw huidtype en jouw specifieke huidbehoeften.

Bekijk hier de exfoliërende producten.

4. MEER ANTIOXIDANTEN

Wist je dat vitamine C helpt vrije radicalen in je huid onschadelijk te maken en daarmee DNA-schade voorkomt? Daarnaast remt vitamine C de productie van melanine, waardoor bestaande pigmentatie vervaagt en nieuwe pigmentatie wordt voorkomen. Door dagelijks een vitamine C serum onder je SPF aan te brengen krijgt de natuurlijke voorraad antioxidanten in je huid een enorme boost. Antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen veroudering veroorzaakt door omgevingsfactoren. Met de Vitamin Profiling collectie kun je je huidverzorging elke dag precies aanpassen op wat je huid op dat moment nodig heeft.

Bekijk hier de vitamine serums.

5. HYDRATEREN

In de warmere maanden voelt je huid soms warm en plakkerig aan, maar laat je hierdoor niet verleiden om het aanbrengen van een moisturiser over te slaan. Als je huid uitgedroogd raakt, gaat ze meer talg produceren om het gebrek aan vocht te compenseren. Veel mensen proberen vervolgens om de overtollige talg onder controle te krijgen met een reiniger die de huid ‘stript’. Dit leidt tot een vicieuze cirkel, waarbij de huid (nog verder) uitgedroogd en geïrriteerd raakt met alle nare gevolgen van dien. Als je huidige moisturiser wat te vol en vet aanvoelt voor de lente en zomer, gebruik dan een wat lichtere versie of zelfs een olie-vrij, vocht-inbrengend product. Kies voor overdag altijd een moisturiser met zonbescherming, en voor ’s avonds een crème met een luchtigere structuur dan ’s winters. Een fijne, verkoelende toner is prima geschikt voor een vochtboost gedurende de dag.

Bekijk hier de moisturisers en toners.

Mocht je meer informatie willen over de producten voor de lente en de zomer, dan kun je mij altijd even bellen of mailen! 06-30048033 of info@mooiinuitstraling.nl

Wees zuinig op je huid, je hebt er maar één!