Winter? Welke winter zul je wel denken… Echt winter is het inderdaad nog niet geweest, jammer! Ik zou de schaatsen wel even uit het vet willen halen…
Toch is het buiten zo nu en dan best guur, mede door die harde wind. Ook brandt overal natuurlijk de kachel, want we willen niet koud zitten, toch? Het verschil van koud naar warm en andersom kan voor sommige huiden echt een aanslag zijn.
Hoe is dit voor jouw huid?

Sommige huiden kunnen hier erg op reageren met rood-, droog- en gevoeligheid. Om deze klachten en verschijnselen te voorkomen geef ik je 10 tips om de winter door te komen. Ik hoop dat je wat aan de tips hebt en je huid nog beter kunt verzorgen en beschermen!

Tip 1; Pas je reiniger aan
Gebruik je ’s zomer een frisse gel- of miscellair reiniger, gebruik in de winter een reiniger op olie- of crèmebasis. Dit helpt een rode, onnodig geïrriteerde of schilferige huid voorkomen. Ideaal is de Essential cleansing balm, een reiniger op oliebasis die je ook kunt gebruiken als nachtcrème of masker én als make-up reiniger. Alles in 1, hoe handig is dat!

Tip 2; Verzorg je huid
’s Winters raakt de huidbarrière sneller uit balans, de huidbarrière bestaat uit vet en vocht. Is deze barrière niet meer in balans, dus heeft de huid te weinig vocht of vet, kunnen de volgende verschijnselen ontstaan; jeuk, schilfertjes, roodheid en ruwe plekjes. Kies daarom in de winter een crème die zowel voldoende vocht als vet bevat, bijvoorbeeld de Essential hydration cream of Liquid gold 24 hour moisture repair cream.

Tip 3; UV-bescherming
Ook in de winter is UV-bescherming belangrijk! Het winterzonnetje heeft ook echt invloed op je huid. UV straling gaat namelijk dwars door bewolking heen. De Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15 is een dagcrème die hydrateert, hij voorziet je huid van antioxidanten en peptiden, is een perfecte make-up primer en beschermt tegen de schadelijke gevolgen van de zon. Maar niet alleen geeft het bescherming tegen de UV-stralen, het beschermt ook tegen luchtvervuiling van bijvoorbeeld uitlaatgassen en… Kijk snel verder bij de volgende tip.
N.B. Ga je op wintersport dan heb je een hogere bescherming nodig en is de Daily Essential Moisturiser SPF50+ of de Protection Plus Daily SPF50+ een ideale combinatie met je dagcrème.

Tip 4; Blauw licht bescherming
De Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15 geeft ook nog bescherming tegen blauw licht. Omdat we in de winter meestal vaker en langer achter PC, laptop of smartphone zitten, staan we meer bloot aan het blauwe licht van deze schermen. Bescherm je huid tegen deze straling en gebruik de Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15 over je gewone dagcrème of meng hem met je dagcrème en breng hem dan aan op je gezicht.

Tip 5; Stap over op een olie
Olie is een perfect alternatief voor een volle, rijke nachtcrème. Tegenwoordig zijn de oliën zo gemaakt dat ze snel en volledig intrekken zodat ze geen vettige laag achterlaten en ze verstoppen de poriën niet. Een goede olie is een bron van vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren; allemaal stoffen die je huid in de winter goed kan gebruiken. Essential Hydration Concentrate is een 100% natuurlijk serum op basis van het vitamine ABCD-complex en maar liefst 7 verschillende oliën: wortel-, tarwekiem-, lavendel-, abrikozen-, rozenbottel-, avocado- en olijfolie. Daarmee is het een waardige vervanger voor een nachtcrème, ideaal voor een zeer droge huid én in het bijzonder geschikt bij roodheid, gebroken haarvaatjes, rosacea en/of eczeem.

Tip 6; Gebruik een serum
Om je huid nog beter te voeden kun je een serum onder je crème gebruiken. Een serum is sterk geconcentreerd en bevat heel veel vitaminen om je huid te voeden en te beschermen. In de winter kun je bijvoorbeeld het vitamine E serum juist over je crème heen doen, het legt een beschermend laagje over je huid tegen de kou en wind. Ook kun je de Essental Hydration Concentrate hiervoor gebruiken, zie tip 5.

Tip 7; Exfolieer oftewel scrub je huid
Er wordt vaak gedacht dat je van scrubben in de winter alleen maar meer droge plekjes, schilfers en velletjes krijgt, het tegendeel is waar, door te scrubben help je je huid juist een handje om die schilfertjes en velletjes sneller kwijt te raken. Het zijn niet voor niets schilfers, dode huidcellen dus, je huid heeft ze niet meer nodig en is ze liever kwijt! Ook helpt scrubben onzuiverheden voorkomen en zorgt het voor een egalere, frissere teint. Kies in plaats van een scrub met grove korrels liever voor een milde scrub. De Liquid Gold is daar een perfect voorbeeld van. Het is een fruitzuur dat moet worden opgebouwd in gebruik. Als je huid het eenmaal gewend is kun je de Liquid Gold om de dag gaan gebruiken. Onder de dode huidcellen komt een mooie frisse en egalere teint te voorschijn.

Tip 8; Geef je haar ook wat aandacht
De Essential Hydration Concentrate (zie tip 5) kun je ook voor het haar gebruiken. Vooral in de winter geeft olie een goede verzorging voor het haar. Het haar kan zo droog worden dat het er statisch van wordt. Verwarm een paar druppels Essential Hydration Concentrate in je handpalmen en masseer dit in op je nog vochtige, handdoek droge haar na het douchen, of breng een heel klein beetje aan op droog haar. Het verwijdert pluis, maakt het antistatisch, voedt en geeft het haar glans.

Tip 9; Vergeet je handen niet
Vaak worden de handen vergeten en in de winter kan dit kloven tot gevolg hebben, ontzettend pijnlijk! Zelf ben ik verslaafd aan handcrème, ik ga echt niet de deur uit zonder handcrème. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik in elke tas en in elke la wel een tube handcrème heb. De Age Delay Hand & Cuticle Cream is een echte aanrader! Het is anti-age crème doordat er maar liefst 10%! glycolzuur in zit. Verder zitten er nog peptiden in en vitamine E om te voeden en te beschermen. Ook je nagelriemen hebben er baat bij.

Tip 10; Douche niet te heet en niet te lang
Water droogt uit, je hebt vast wel de handen en voeten van Maarten van der Weijden gezien toen hij de elfstedentocht had gezwommen. Zijn handen en voeten waren helemaal gerimpeld, uitgedroogd dus. Zelf herken je dit vast ook wel als je te lang in dat heerlijke bad ligt te relaxen. Het is echter niet goed voor je huid om zolang in het water te liggen, dus probeer het zo kort mogelijk te houden. Bij blootstelling aan (te) warm water zetten je bloedvaten uit waardoor onnodig water uit de huid verdampt, dus zet de kraan net even een graadje kouder en beperk je douche tot max 5 min. Het is misschien even wennen maar douche je af met koude douche. Het is niet alleen goed voor je huid maar het geeft je o.a. ook meer energie, is goed voor je vatenstelsel, het versterkt je immuunsysteem, verbetert je sportprestaties, geeft een betere insulinegevoeligheid en het geeft je een hogere vetverbranding dus je valt ook nog af! Zo zijn er nog wel een aantal voordelen op te noemen van koud afdouchen dus focus, adem in, adem uit en stap onder die koude straal! En at last but least; smeer je na bad of douche in met een voedende bodylotion.

Nog een Bonustip;
“Een gezonde blos” noemen we die rode wangen maar wat je eigenlijk ziet is roodheid als gevolg van gebroken haarvaatjes. Ben je veel buiten, of staat je huid vaak bloot aan kou en wind en heb je dus vaak zo’n “gezonde blos” op je wangen, dan kan dat leiden tot chronische roodheid of rosacea. Ga daarom nooit de kou in zonder een goede crème op je wangen en bescherm je wangen met een sjaal.  En als extra verzorging kun je een serum gebruiken over je crème in plaats van onder je crème.

Ik hoop dat je wat met deze tips kunt! Mocht je nog vragen hebben of advies willen, dan kun je mij altijd even mailen info@mooiinuitstraling.nl of bellen 06-30048033

Stralende groet,

Ciska
MOOI! in uitstraling


Leave a Reply