Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer drie weken geleden dat de operatie plaatsvond en het gaat goed! Ik ben nog steeds heel tevreden.
‘s Ochtends, als ik van bed kom, zijn de oogleden nog wat opgezwollen en in de loop van de ochtend neemt die zwelling af. Het litteken moet ook nog wat bijtrekken maar dat duurt sowieso nog ongeveer 5 weken. En voordat het helemaal ‘normaal’ is ben je wel een half jaar tot een jaar verder.

Sinds afgelopen zaterdag zijn de korstjes verdwenen en ben ik begonnen met het masseren van de littekens en het aanbrengen van de littekencrème. Elke dag moet ik de littekens met een serum of olie (uit eigen praktijk dus keuze genoeg 😉 ) masseren. Dit vond ik eerst wel spannend en ben dan ook héél voorzichtig begonnen. Het masseren was in het begin ook nog wel wat gevoelig maar na verloop van tijd gaat die gevoeligheid weg. Na een kwartiertje masseren haal ik de olie of het serum eraf en breng ik met een wattenstaafje de littekencrème aan. Deze crème moet twee keer per dag aangebracht worden, ‘s ochtends en ‘s avonds. Het masseren hoeft gelukkig maar 1 keer per dag… is best wel lang namelijk; 15 minuten…

 


Leave a Reply