Een goede huidverzorgingsroutine is de basis van een mooie huid, maar bij specifieke problemen (zoals een vochtarme huid, pigmentvlekjes of couperose) is extra hulp in de vorm van vitamines soms nodig. Met de vitamine serums van Alpha-H kun je je huidverzorgingsroutine aanvullen en zorgen dat je huid precies krijgt waar ze behoefte aan heeft. Maar wat doet elke vitamine precies voor je huid? In deze blog vertel ik je er alles over.

De vitamine collectie van Alpha-H bestaat uit vier verschillende serums: Vitamin A, B, C en E. Iedere vitamine heeft zijn eigen specifieke werking en effect op de huid. De vitamines zijn verpakt in glazen flesjes met verschillende pastelkleuren, waardoor je elk serum gemakkelijk herkent. De flesjes hebben een UV-coating, waardoor de inhoud beschermd wordt tegen licht van buitenaf, de vitamines behouden hierdoor hun werking. Benieuwd welk serum bij jouw huid past? Lees dan snel verder!

VITAMIN A SERUM| Anti-Ageing
Vitamine A is een van de meest onderzochte huidverzorgingsingrediënten en al deze onderzoeken tonen aan dat vitamine A zichtbare resultaten bereikt bij de aanpak van huidveroudering. Vitamine A stimuleert de deling van de huidcellen van binnenuit, voor een nieuwe frisse huid, snellere genezing en een vermindering van pigmentatie en puistjes. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en remt het de afbraak van collageen, voor een stevigere huid. Gebruik het vitamin A serum als je last hebt van vroegtijdige huidveroudering, zonschade, huidverslapping, fijne lijntje en rimpeltjes, littekentjes, pigmentatie, een vale teint, grove poriën en acne. Het Alpha-H Vitamin A Serum bevat 0.5% retinol voor echte huidverbeterende resultaten. Door de toevoeging van hydraterende en verzachtende ingrediënten zoals squalaan, teunisbloem-, jojoba en macadamia olie is het een ideaal startproduct voor de huid die niet eerder met retinol of fruitzuren in aanraking is geweest. Vitamine A gebruik je uitsluitend ’s avonds; het maakt je huid gevoeliger voor de zon en breekt af onder invloed van UV. Gebruik het maximaal om de dag; je kunt het eventueel afwisselen met Liquid Gold op de andere avonden.

VITAMIN B SERUM | Versterkend en hydraterend
Het Alpha-H Vitamin B Serum bevat 5% vitamine B3 (niacinamide) en 1% vitamine B5 (panthenol). Vitamine B3 is een krachtig, celcommunicerend ingrediënt dat de huid veel te bieden heeft. Het reguleert o.a. de talgproductie, versterkt de huidbarrière en vermindert pigmentatie. Er is veel onderzoek gedaan naar dit enorm veelzijdige ingrediënt. Vitamine B5 (panthenol) werkt zeer sterk kalmerend en herstellend. Het geeft een enorme verbetering bij diverse vormen van irritatie zoals droogte, ruwheid, schilfering, jeuk, roodheid, ontstekingen en schaafwond-achtige plekjes. Daarnaast is het een zeer goede vochtbinder. Het serum is aangevuld met hyaluronzuur en chia zaad extract voor een nog sterkere hydraterende werking. Koperpeptiden en Matrixy-6 stimuleren de aanmaak van collageen en hyaluronzuur en ferulic acid is rijk aan antioxidanten die schade door zon, stress, roken en luchtvervuiling helpen herstellen en voorkomen. Ferulic acid werkt bovendien, net als niacinamide, sterk vervagend op pigmentatie en andere oneffenheden. Het Vitamin B Serum is ideaal bij een vochtarme huid, bij hyperpigmentatie, bij een glimmende T-zone (een gevolg van vochttekort) en bij een onrustige huid met acne. Doordat het Vitamin B Serum de huidbarrière versterkt, helpt het bovendien een gevoelige huid te herstellen en voorkomen.

VITAMIN C SERUM | Beschermend
Vitamine C is een must als je last hebt van zonschade, pigmentatie, collageentekort, een vale of ongelijkmatige teint, (vroegtijdige) veroudering of een vermoeid uitziende huid. Het Alpha-H Vitamin C Serum bevat 10% ethyl ascorbic acid, een stabiele vorm van vitamine C. Ethyl ascorbic acid zorgt voor een egalere en frissere huid, beschermt tegen schade door vrije radicalen, remt de pigmentproductie en geeft de vermoeide huid een oppepper. Aangevuld met onder andere zoethout- en druivenpitextract zorgt het voor extra bescherming tegen UV-straling. Het serum bevat daarnaast hyaluronzuur voor een gehydrateerde en stralende huid. Je kunt vitamine C ’s ochtends en ’s avonds gebruiken. De ochtend heeft echter de voorkeur, want aangebracht onder een dagcrème met SPF geeft vitamine C als antioxidant extra bescherming tegen schade veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht.

VITAMIN E SERUM | EHBO
Vitamine E is dé vitamine bij allerhande huidproblemen. Het voedt, beschermt, hydrateert, helpt om huidirritaties sneller te herstellen, kalmeert, vermindert ontstekingen en roodheid, versnelt de genezing van (acne)littekens en biedt bescherming tegen schade door vrije radicalen. Vitamine E is daarnaast onmisbaar als je last hebt van couperose of rosacea. Druivenpit- en macadamia olie zijn toegevoegd om de barrièrefunctie van de huid nog meer te ondersteunen en te verbeteren, zodat een gevoelige huid kan herstellen of worden voorkomen. Gebruik het Alpha-H Vitamin E Serum ’s ochtends of ’s avonds onder je dag- of nachtcrème.

VITAMIN PROFILING KIT | Verzorging aangepast op jouw huid
De Alpha-H Vitamin Profiling Kit bevat alle 4 vitamin serums. Ideaal om kennis te maken met alle serums en om je huidverzorging elke dag perfect aan te passen aan de behoeften van je huid. Handig, want door stress, slaaptekort, seizoenswisselingen, hormonale veranderingen, voeding en zonlicht veranderen de behoeften van je huid continu.

 

Je kunt de vitamine serums beter niet met elkaar mengen. Gebruik de serums individueel in je ochtend- of avondroutine voor het beste resultaat.