Het lijkt moeilijk… Maar het is echt super makkelijk en ook nog eens erg lekker en gezond!

Zelf hummus maken… Lekker op een (zelfgemaakte) cracker of boterham (als je brood eet) of een stukje komkommer. Snij de komkommer dan wel iets dikker.

Hummus bevat niet alleen veel vitaminen en mineralen maar zit ook bomvol eiwitten en vezels omdat het gemaakt is van kikkererwten. Door de eiwitten krijg je een voldaan gevoel waar je uren genoeg aan hebt, dus dat tussendoortje kun je mooi overslaan, scheelt weer koolhydraten en calorieën. Over calorieën gesproken.. kikkererwten bevatten weinig calorieën, dus ook als je op de calorietjes let kun je gerust hummus eten voor je lunch.

Het recept 

De ingrediënten;

  • 1 glazen pot kikkererwten (250 gr)
  • 40 gr tahin
  • 2 eetlepels citroensap (je kunt altijd nog meer toevoegen)
  • 1 eetlepel milde olijfolie (je kunt altijd nog meer toevoegen)
  • 1 teentje knoflook (of een ½ tl knoflookpoeder)
  • een snufje zout, peper, cayennepeper (of chilipoeder) en paprikapoeder

Wat te doen;

  • Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af, net zolang tot er geen ‘schuim’ meer te zien is. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog tussen keukenpapier
  • Doe dan alle ingrediënten in een blender of keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix tot een egaal geheel. Proef en voeg eventueel nog wat citroensap of nog wat van de kruiden toe naar smaak. Is de hummus nog te dik? Voeg nog wat olijfolie toe om het lekker smeuïg te maken
  • Smeer een dikke laag op je cracker, boterham of komkommer
  • Als finishing touch strooi je nog wat paprikapoeder over je creatie

Eet smakelijk!