look good feel better1 Misschien gebeurt het u ook wel eens, mij regelmatig moet ik zeggen… Een traantje wegpinken bij bijvoorbeeld een mooie film. Ik noem mijzelf dan ook vaak een ’emokip’. In de afgelopen maand heb ik dan ook een aantal keren een traantje moeten wegpinken… helaas niet om een film maar om het echte leven.

De stichting Look Good, Feel better had in de maand februari een actie;  Geef een glimlach cadeau. Dit hield in dat je, als schoonheidsspecialiste, in februari 5 gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker zou geven. Ik vond dit zo’n mooie actie en heb me daar dan ook voor opgegeven. Binnen een week had ik 5 behandelingen ingeboekt. Even een heerlijk verwenmoment voor deze vrouwen, even wat anders dan ‘ziek zijn’ want, wat maken deze vrouwen wat mee, hun werelden staan letterlijk en figuurlijk op zijn kop!

Terwijl ze op de stoel liggen onder een lekker warm dekbedje vertellen ze hun verhaal, alle emoties komen eruit; verdriet, boosheid, onzekerheid over uitslagen en onzekerheid over de toekomst. Soms tranen, soms een lach, het ligt zo dicht bij elkaar… maar wat waren ze dankbaar; een dikke knuffel, een doosje chocolaatjes maar vooral de glimlach op het gezicht! Dat gaf mij bijzonder veel voldoening en een reden om volgend jaar weer mee te doen!


2 comments

  1. Jurrina Sietsma schreef:

    Wat gaaf dat je dat hebt gedaan Ciska! Jouw kennende waren ze in goede handen!

Leave a Reply